Vakantie

Europees dierenpaspoort

Binnen de EU geldt voor alle 25 landen:
 

  1. in het bezit zijn van het nieuwe paspoort (zie hiernaast).
  2. het dier moet identificeerbaar zijn door middel van een chip (ISO standaard). Een tatouage is alleen toegestaan als de eigenaar kan aantonen dat deze voor 3 juli 2011 is gezet.
  3. elk dier moet ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës) minimaal 21 dagen voor vertrek. De chip moet gezet zijn voordat het huisdier wordt ingeënt. Mag wel op dezelfde dag gebeuren.
  4. Per land kunnen er aanvullende eisen zijn voor ontworming en/of anti-tekenbehandelingen. Ook mogen in sommige landen bepaalde rassen niet ingevoerd worden.
  5. Er kunnen afwijkende voorwaarden zijn wanneer u met een dier jonger dan 3 maanden over de grens gaat. Zij mogen bijvoorbeeld nog niet ingeënt worden tegen de hondsdolheid.


De aanvullende eisen die in het verleden golden voor het meenemen van je huisdier naar Groot-Brittannië, Ierland en Zweden zijn vervallen.

Buiten de EU geldt als standaardregel dat een dier gechipt moet zijn, een europees paspoort en vaak een bloedonderzoek moet ondergaan op de dekkingstiter tegen rabiës voor vertrek. Let op dit geld ook wanneer men vanuit deze landen naar Nederland komt met een hond/kat/fret. Maar, zoals bij alle regels, bestaan ook hier uitzonderingen op.

Verdere aanvullende informatie over het invoeren van een huisdier in uw vakantieland kunt u terugvinden op de site: www.licg.nl waar de link huisdier en vakantie aanklikt. 
Prettige vakantie toegewenst met uw hond of kat en soms fret.

Paspoorten voor gezelsschapsdieren