Kat

Goed nieuws voor de katteneigenaar

De officieel geregistreerde werkingsduur van ons kattenvaccin is 3 jaar!

Als katteneigenaar verzorgt u uw kat natuurlijk zo goed mogelijk. Een goede voeding en de juiste verzorging houden uw huisdier gezond en in topconditie. Helaas kunt u hiermee niet alle ziekten voorkomen. Een flink aantal infectieziekten kunnen de gezondheid van uw dier bedreigen. Deze ziekten worden overgebracht door direct contact tussen katten onderling, maar ook via andere wegen. Gelukkig kunt u uw kat bescherming bieden tegen de meeste van deze ziekten door middel van vaccinatie.


Lees verder

De lente brengt onverwachte gevaren voor uw kat mee

In het voorjaar wordt de dierenarts regelmatig geconfronteerd met katten die kwijlend worden binnen gebracht. Voor de eigenaar is dit een zeer verontrustend symptoom van een onbekende ziekte. De kat was kort daarvoor zonder problemen nog bij de eigenaar geweest of spelend gezien in de tuin.

Hoe kan dit?


Lees verder

Plasproblemen

De voornaamste redenen waarom katten plasproblemen kunnen hebben, zijn gelegen in de nieren of de urinewegen. Wij zullen ons in dit verhaal beperken tot blaas en urineleider.


Lees verder

Ongedierte

Vlooien, wormen, teken, mijten en luizen vallen onze huisdieren het meeste lastig.  Dit ongedierte moet worden aangepakt.


Lees verder

De kattensite

Kattensite

Katje dierenkliniek delfland