Hond

Chocoladevergiftiging

Cacao bevat een aantal stoffen, die een giftige werking kunnen hebben bij uw huisdieren. Melkchocolade en witte chocolade geven over algemeen weinig tot geen klachten, pure chocolade kan tot een ernstige vergiftiging leiden. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid die het dier binnenkrijgt.


Lees verder

Heupdysplasie

Heupdysplasie is een door erfelijke factoren en uitwendige invloeden bepaalde ontwikkelingsstoornis van de heupgewrichten. Sommige honden ondervinden hiervan ernstige hinder. Er zijn echter ook honden met meer of minder ernstige misvormingen van de heupgewrichten, die daarvan geen last lijken te hebben. De beoordeling van het gangwerk van deze honden geeft onvoldoende informatie over de toestand van de heupgewrichten. Meer informatie hierover kan worden verkregen met behulp van röntgenfoto's.


Lees verder

Besmettelijke hondenhoest (de nieuwe naam voor kennelhoest)

Behandelen is zilver voorkomen is goud!

Besmettelijke hondenhoest is een zeer besmettelijke infectie van de slijmvliezen van de voorste luchtwegen bij de hond. Om u en uw hond veel ongemak te besparen is ons advies hem te laten vaccineren. Uw dierenarts beschikt over een doeltreffend vaccin.


Lees verder

Ongedierte

Vlooien, wormen, teken, mijten en luizen vallen onze huisdieren het meeste lastig.  Dit ongedierte moet worden aangepakt.


Lees verder

Slangenbeten

De adder is een koudbloedig reptiel, dat zich voornamelijk op de hei en aan de rand van de bossen ophoudt . De adder is de enige giftige slang die in Nederland in de natuur voorkomt. Het is niet nodig om nu in de stress te schieten en nooit meer op de heide te gaan wandelen, want ik kan u verzekeren dat deze slang heel erg schuw is en banger voor u, dan andersom.


Lees verder